ΓΑΜΟΣ: Τι Να Φορέσεις & Τι Όχι

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το savoir vivre. Ξέρεις πάνω κάτω τι είναι. Σημασιολογικά σημαίνει “ξέρω να ζω”. Ίσως οι περισσότεροι να το έχουν συνδέσει με την υψηλή ξενόφερτη κοινωνία των Αθηνών, κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Δεν είναι όμως έτσι.

Πρόκειται για κάποιους απλούς κανόνες, οι οποίοι μας βοηθούν να ενισχύσουμε την κοινωνική μας μόρφωση και με αυτό τον τρόπο, να δείχνουμε ότι σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Ένα κομμάτι του savoir vivre, έχει να κάνει με τον γάμο. Μας υποδεικνύει τι ντυσιμο για γαμο, πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε, αφενός να τιμήσουμε τους ανθρώπους που μας κάλεσαν και αφετέρου να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Πάμε λίγο να εξετάσουμε τι ρουχα για γαμο επιτρέπεται να φορέσεις και τι όχι.

Με Τίποτα:

Όχι Ολόλευκο Ντύσιμο

Ο πρώτος βασικός και απαράβατος κανόνας, (που αν δεν θέλεις να τηρήσεις τους άλλους, τουλάχιστον τήρησε αυτόν), είναι η ολόλευκη εμφάνιση. Δεν φοράμε total white, σε γάμο γιατί απλούστατα αυτό θα το κάνει η νύφη. Την αφήνουμε να ξεχωρίσει, γιατί η συγκεκριμένη μέρα, είναι η δική της μέρα.

Όχι Προκλητικό

Δεν πας στον γάμο για να προκαλέσεις. Αυτό ας το αφήσουμε για τα μπουζούκια. Υπάρχουν σικάτα φορεματα για γαμο που μπορείς να επιλέξεις, που ενώ δεν είναι προκλητικά, μπορούν να αναδείξουν τη θηλυκότητά σου. Καλό είναι να φαίνεται μόνο ένα μέρος του σώματος, πόδια ή ντεκολτέ (όχι και τα δύο ταυτοχρόνως), κι αυτό τόσο όσο.

Tip: Γενικότερα απέφυγε ό,τι πιστεύεις ότι μπορεί να κλέψει την παράσταση. Πρωταγωνίστρια είναι η νύφη. Όχι εσύ. Αυτό να θυμάσαι.

Επίσημο Ένδυμα

Το casual ντύσιμο, όπως τζιν, παντελόνια σε στυλ φόρμας, και ό,τι παραπέμπει στην καθημερινότητα, απαγορεύεται για την ημέρα του γάμου. Θα έχεις ευκαιρίες να τα φορέσεις. Με το να ντυθείς επίσημα, δείχνεις ότι αφιέρωσες χρόνο και έτσι κατ’ επέκταση ότι τιμάς το ζευγάρι.

Όχι Flat Παπούτσι

Δεν είναι ωραίο να φορέσεις τα αδυσώπητα ψηλοτάκουνα εξαρχής και μετά να πάρεις μαζί το άνετο flat παπουτσάκι. Καλό είναι να φορέσεις από την αρχή παπούτσια άνετα, που να έχουν και λίγο τακουνάκι.

Tip: Ε αυτόν τον κανόνα, μπορούμε και να τον παραβούμε. Θα μείνει μεταξύ μας…

Με Χίλια

Φορέματα

Τα φορεματα γαμου παίζουν πάντα στο παιχνίδι. Καλοκαιρινά και αέρινα ή και φορεματα για γαμο νεανικα, αν είσαι ή νιώθεις νέα, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Tip: Είπαμε ε; Στιλάτο, όχι πολύ εκκεντρικό, αποκαλυπτικό όσο πρέπει και να είναι επίσημο. Το τετράπτυχο της επιτυχίας!

Παντελόνα

Η παντελόνα, αποτελεί ίσως από τα πιο αριστοκρατικά ρούχα. Δεν πειράζει αν είναι μαύρη. Αντιθέτως ακόμα καλύτερα. Ειδικά αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο μπλουζάκι από πάνω και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες πλατφόρμες, θα είσαι μέσα στο κλίμα.

Ολόσωμη Φόρμα

Επίσης μια καταπληκτική επιλογή. Η εμφάνισή σας θα είναι αυτή που πρέπει να είναι, αναλογικά με την περίσταση. Προσδίδει έναν αέρα και μια φινέτσα, όσο κανένα άλλο ρούχο. Μπορεί να είναι και εντελώς μαύρη. Στόλισέ τη για να τη χρωματίσεις και θα μοιάζεις με ελληνίδα Θεά!

Μικρό Τσαντάκι

Η τεράστια τσάντα που χωράει κι εσένα την ίδια μέσα, είναι για τον καφέ. Στον γάμο θα επιλέξεις ένα μικρό clutch τσαντάκι κι ας μην έχει μέσα τίποτα. Είναι κομψό και μπορεί να στηρίξει οποιαδήποτε επίσημη εμφάνιση.

Εντάξει πιστεύω ότι δεν είναι ακατόρθωτο να ακολουθήσεις αυτούς τους απλούς κανόνες. Εκ των οποίων, νομίζω ότι τους περισσότερους, τους είχε ήδη ακούσει κάπου. Είναι ευρέως γνωστοί.

Μόλις περιηγηθείς για λίγο στη Rave.com.gr, θα καταλάβεις ότι έχουμε αμέτρητα φορέματα για γάμο, αλλά και αμπιγιε φορεματα, ανάμεσα στα οποία, θα βρεις σίγουρα αυτό που ταιριάζει στη δική σου αισθητική, και θα σε κάνει να λάμψεις!