Γάμος το Χειμώνα: Τι Φοράμε;

Κρύο καιρός για δύο. Καλά, Χειμώνα δεν το λες ακόμα αλλά τη δροσούλα του την έχει. Αποφάσισαν οι δικοί σας άνθρωποι να παντρευτούν μέσα στο καταχείμωνο. Καταλαβαίνω ότι δεν πετάς και τη σκούφια σου, αλλά για σκέψου και αυτούς. Έχει τη χάρη του ο γάμος τον Χειμώνα. Με το κρυούλι του, με το χουχουλιασμά του.

Σε βάζουν σε μπελάδες όμως. Ο Χειμώνας όσο να πεις είναι πιο δύσκολη εποχή από το Καλοκαίρι. Ενδυματολογικά εννοώ, γιατί μέσα στο κρύο, και ειδικά σε γάμο, η έννοια σου είναι, τι στο καλό ρουχα για γαμο θα φορέσεις. Μα εμείς γι αυτό είμαστε εδώ. Για να σου βρούμε το πιο σικ, το πιο αεράτο, το πιο θηλυκό ντυσιμο για γαμο που έχεις δει ποτέ σου.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχει πιάσει το κρύο για τα καλά, οπότε τα φορεματα γαμου δεν θα φέρουν πάνω τους τη βαριά υπογραφή του στρατηγού Χειμώνα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι φέτος κυκλοφορούν πολύ φορεματα για γαμο νεανικα. Η φετινή κολεξιόν θέλει τη γυναίκα φρέσκια και λαχταριστή σαν κοριτσάκι στην πρώτη νιότη.

Θα εξετάσουμε τι μπορείς να επιλέξεις και τι στυλ πρέπει να έχει το καθένα σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής.

ΦΟΡΜΕΣ

Είπαμε ότι η εποχή έχει κάτι το αριστοκρατικό. Υπάρχει κάτι πιο αριστοκρατικό από μια ολόσωμη φόρμα; Δεν είναι μόνο για τους ζεστούς μήνες μην μπερδεύεσαι. Με κάτι ωραίο από πάνω θα μπορείς να τη φορέσεις και τώρα. Ίσως αν φορέσεις και κάτι ζεστό από μέσα να είσαι πιο άνετη.

Tip: Για φαντάσου την με ένα ωραίο σακάκι ή ένα δερμάτινο jacket και ένα ζευγάρι αδυσώπητες γόβες.

ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Εντάξει τώρα, καλά όλα τα άλλα, αλλά τα φορέματα για γάμο δεν τα αντικαθιστά τίποτα. Ειδικά φέτος, γίνεται χαμός. Ό,τι και να βάλεις θα θυμίζει αμπιγιε φορεματα, διότι οι μόδιστροι προστάζουν “υπερβολή” και λάμψη. Οπότε μη σε νοιάζει. Επίσης μπορείς να παίξεις με ασύμμετρους πειρασμούς και floral κομψοτεχνήματα. Έχεις πολλές επιλογές. Χρησιμοποίησέ τις.

ΦΟΥΣΤΑ – ΜΠΛΟΥΖΑ

Ναι κι αυτό. Γιατί; Δεν είναι μόνο τα φορέματα ιδανικά για ένα γάμο. Ας τα δούμε όμως ξεχωριστά όπως τους πρέπει:

Μπλούζες:

Φέτος δεν θα βγάλουμε τα στήθη μας έξω. Θα τα βγάλουμε δηλαδή, αλλά τόσο όσο. Τα ντεκολτέ κλείνουν αρκετά και γίνονται ένα ωραίο χαμόγελο. Όσον αφορά το σχήμα είναι σε ασύμμετρο στυλ και στις μπλούζες. Για το χρώμα; Υπάρχει πολύ χρώμα φέτος που θα σε συναρπάσει. Όπως επίσης μπορείς να επιλέξεις και μπλουζίτσες με εμπριμέ σχέδια.

Φούστες:

Για τα χρώματα δεν ισχύει ότι και για τις μπλούζες, γιατί αν η μπλούζα έχει τις χαριτωμενιές της, η φούστα καλά είναι να κυμαίνεται σε μονόχρωμες αποχρώσεις. Είπαμε είναι η χρονιά της υπερβολής, αλλά εμείς ας κρατήσουμε τους γνωστούς μας τύπους. Σε σχήμα μπορείς να βάλει ό,τι θες.

Όπως βλέπεις, η μόδα φέτος μας επιτρέπει να παρατείνουμε το Καλοκαίρι και αυτό θα κάνουμε. Μπορούμε να λάμψουμε και να είμαστε αιθέριες, ακόμα και αν οι θερμοκρασίες γίνονται μονοψήφιες. Στη rave.com.gr θα βρεις όλα όσα επιτάσσει φέτος η μόδα, για να πας στον γάμο απαστράπτουσα.