Γάμος σε Νησί: Dress Code

Είσαι καλεσμένη σε γάμο στο νησί. Ποιο νησί; Δεν έχει σημασία. Σε κάποιο νησί της Ελλάδας. Είναι πολύ της μοδός άλλωστε, οι γάμοι κατά τους θερινούς μήνες, να γίνονται σε νησιά. Και γιατί όχι, βέβαια. Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Γιατί να εγκλωβιστείς στην τσιμεντούπολη, ενώ μπορείς να απολαύσεις τις χαρές των πανέμορφων νησιών μας;

Το θέμα όμως είναι και πάλι, τι στο καλό ρουχα για γαμο θα επιλέξεις. Α! Σου ‘χω νέα! Δεν είναι τόσο απλό. Ο γάμος σε νησί, είναι ιδιάζουσα περίπτωση και θέλει συγκεκριμένα πράγματα για το ντυσιμο για γαμο που θα κάνεις.

Το νησί, λοιπόν, που λέγαμε. Έχει τα δικά του τερτίπια. Έχει τους αέρηδες του κατά το βραδάκι, έχει την κουφόβραση την ημέρα, έχει την υγρασία του. Αλλά γενικότερα έχει μια δική του φιλοσοφία. Το χαρακτηρίζει μια χαλάρωση και μια ανεμελιά. Οπότε σε γάμο στο νησί, τα φορεματα γαμου που σου «επιτρέπεται» να φορέσεις, διαφοροποιούνται από αυτά της πόλης.

Η δική μας αποστολή, για ακόμη μια φορά, είναι να ρωτήσουμε, να βρούμε και να ξετρυπώσουμε, όλα αυτά τα φορεματα για γαμο, που θα πρέπει να πάρεις, έτσι ώστε να αρμόζουν στη νησιώτικη εμφάνισή σου. Η δική σου αποστολή είναι να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές μας, χωρίς ζαβολιές.

Πάμε λοιπόν:

Όσο Πιο Απλό Γίνεται

Απλό, απλό, απλή απλότητα. Πόσο πιο λιανά να στο κάνω; Όχι δεν είναι η ώρα να αγοράσεις ένα από εκείνα τα αμπιγιε φορεματα που είδες το διαδίκτυο. Όσο πιο απλά θα είναι, τόσο πιο πολύ θα ταιριάζουν στην περίσταση.

Με τίποτα: Παγιέτες, πούλιες, στρας και οτιδήποτε άλλο θυμίζει την Alexis από τη Δυναστεία, απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου.

Φαρδιά κι Αέρινα

Ό,τι φορέματα για γάμο και να επιλέξεις, να φροντίσεις να είναι φαρδιά κι αέρινα. Ταιριάζουν περισσότερο στο νησί. Για φαντάσου τι ωραία θα κινείται το πανέμορφο μακρύ και αεράτο φουστάνι σου, όταν θα φυσάει. Πολύ θηλυκή εικόνα. Φαντάσου τώρα και να προσπαθείς να ανέβεις το πλακόστρωτο το σκαλοπάτι με το στενό σου ρούχο. Αποτυχία και άβολη φάση!

Tip: Όταν λέμε φαρδιά κι αέρινα, δεν εννοούμε μόνο φορέματα. Μπορεί να είναι παντελόνες, μπλούζες ή ό,τι άλλο.

Στα Χρώματα του Νησιού

Απέφυγε τα μουντά χρώματα ή τα άκρα. Δηλαδή, όχι εντελώς μαύρο ή εντελώς άσπρο. Αν θες να τα βάλεις, φρόντισε να τα σπάσεις λίγο. Εναλλακτικά, φόρεσε ασφαλής χρωματικές επιλογες, και φώτισε στο ντύσιμό σου με «ζωηρά» αξεσουάρ.

Μαλλιά

Ξέχνα τα στημένα, τεράστια μαλλιά ή τα περίτεχνα χτενίσματα. Στο νησί ταιριάζουν πολύ οι γαλλικές πλεξούδες και τα επιμελώς ατημέλητα στυλ, που είσαι χτενισμένη και δεν είσαι.

Μακιγιάζ

Επίσης απλό, έως ανεπαίσθητο. Όχι στις υπερβολές και στα τρελά χρώματα. Καλύτερα είναι τα γήινα και οι μπρονζέ αποχρώσεις, που θυμίζουν και διακοπές. Αν θες λίγο χρωματάκι, βάλε ένα σκούρο πρασινάκι στα μάτια ή ένα μπλε και είσαι εντάξει.

Παπούτσια

Έλα, πες την αλήθεια. Είχες αρχίσει να ανησυχείς. Νόμιζες δεν θα αναφέρω τα παπούτσια. Μα είναι δυνατόν; Ξυπόλητη θα σε έστελνα; Η καλύτερη επιλογή είναι τα σανδάλια ή οι flat εσπαντρίγιες.

Tip: Αν θες να βάλεις κάτι ψηλούλι, βάλε πλατφόρμες. Να ξέρεις όμως, ότι και σε αυτή την περίπτωση το κάταγμα καραδοκεί. Με τίποτα γόβες.

Αν το κατάλαβες, όσον αφορά στο νησί, επικρατεί μια ανεμελιά, μια χάρη. Όσο πιο φυσική και χαλαρή δείχνεις, τόσο καλύτερα. Τι κι αν είσαι σε γάμο; Το νησί είναι πάντα εκεί, για να σε ξεκουράσει και να σου θυμίσει πόσο υπέροχη είσαι και χωρίς υπερβολές!