Σωματότυπος Κλεψύδρα: Τι Φοράμε;

Ας παραδεχτούμε μια μεγάλη αλήθεια. Ο σωματότυπος κλεψύδρα αποτελεί το πιο σπάνιο είδος, αλλά υπάρχει. Είναι η καλύτερη μορφή σωματότυπου από τις τέσσερις και όσες το διαθέτουν, ανήκουν στις τυχερές γυναίκες.

Καταρχάς, ας εξετάσουμε τι σημαίνει σωματότυπος κλεψύδρα. Είναι αυτός που το άνοιγμα των ώμων είναι ίδιο με αυτό της περιφέρειας. Η μέση είναι αδύνατη, διαχωρίζοντας ομοιόμορφα το πάνω μέρος του σώματος από το κάτω. Επίσης χαρακτηρίζεται από ωραίες γάμπες και δυνατούς αστραγάλους. Και εδώ υπάρχει και ένα μεγάλο προνόμιο. Ακόμα και κιλάκια παραπάνω να έχεις δεν πειράζει. Αντιθέτως στον σωματότυπο κλεψύδρα, του πάνε.

Μειονέκτημα: Παίρνεις βάρος στο πίσω μέρος των γλουτών και στο πάνω μέρος των χεριών. Εντάξει, νομίζω μπορείς να το αντέξεις.

Βέβαια, ακόμη κι έτσι να είναι τα πράγματα, πρέπει κι εδώ να προσέξεις τι γυναικεια ρουχα να φοράς, για να αναδείξεις αυτό το δώρο που σου έδωσε ο καλός Θεούλης.

Ο σωματότυπος κλεψύδρα, χαρακτηρίζεται κυρίως από τις έντονες καμπύλες. Μην νομίζεις πως ό,τι ρουχα γυναικεια και να βάλεις θα τις τονίζουν ούτως ή άλλως. Έχουν κι οι καμπύλες τα κόλπα τους και πάμε να τα δούμε ευθύς αμέσως.

ΒΑΘΥ ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Για αρχή θα σου πω να αποφύγεις τα ζιβάγκο. Συνήθως οι γυναίκες με τον συγκεκριμένο σωματότυπο έχουν μεγάλος στήθος. Οπότε είτε στις μπλουζες, είτε στα φορεματα, να φροντίζεις το ντεκολτέ να είναι τουλάχιστον αδυσώπητο. Μην τους λυπάσαι.

ΜΑΚΡΟΥΤΣΙΚΕΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ

Με δεδομένο ότι η μέση σου είναι στενή, θα πρέπει να φοράς ρούχα που δίνουν την ψευδαίσθηση της επιμήκυνσης του κορμού. Δηλαδή, απέφυγε τις πολύ κοντές μπλουζες γυναικειες. Φρόντισε αυτές που θα φοράς, να φτάνουν, περίπου μέχρι τα μέσα του ισχίου. Όπως το λέω. Ούτε πιο πάνω ούτε και πιο κάτω όμως, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να φαίνεται ο κορμός μακρύτερος από τα πόδια σου. Γενικότερα να έχεις πάντα στο μυαλό σου την έννοια “ισορροπία”.

ΚΟΛΛΗΤΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Καλό είναι τα φορεματα να μην είναι πολύ φαρδιά. Ειδικά αν ανήκεις στα τσουπωτά κορίτσια, σωματότυπος κλεψύδρα και φαρδύ φόρεμα δεν είναι καλός συνδυασμός. Θα κρύψεις το ωραίο σου σώμα και θα σου προσδώσει όγκο. Δεν το θέλουμε αυτό. Ειδικά όταν πρόκειται για βραδυνα φορεματα, ψάξε για εκείνα που θα αγκαλίαζουν όμορφα το φόρεμα. Προσοχή όμως, μην μπερδεύεσαι! Καλοκαιράκι έρχεται και τα δροσερά, αέρινα φορέματα επιβάλλονται.

Tip: Εδώ υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις. Ορισμένοι συμβουλεύουν την παρουσία ζώνης. Είναι λάθος. Θα τονίσει ακόμα περισσότερο τη λεπτή σου μέση και πραγματικά δεν χρειάζεται. Γενικότερα αποφεύγουμε τις υπερβολές.

ΦΑΡΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Όχι στα λεγόμενα skinny. Το λέει και η λέξη. Είναι για τις πολύ αδύνατες, που τα προτιμούν για να σχηματίσουν εικονικά, τις καμπύλες που δεν έχουν. Εσύ δεν το χρειάζεσαι αυτό. Μπορεί να είναι πιο νεανικα ρουχα από τα άλλα, αλλά το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι να γίνει το μέγεθος των μηρών σου ακόμα πιο γενναιόδωρο και να μειωθεί το μήκος των ποδιών σου. Άρα, αγοράζουμε παντελόνια που να είναι φαρδιά και το φάρδος να ξεκινάει από τη λεκάνη.

Tip: Αν επιλέξεις φαρδίες παντελόνες, σε αυτή την περίπτωση συνδύασέ τις με μια πιο στενή μπλούζα ή ένα θηλυκό πουκάμισο.

Όπως βλέπεις, ακόμα κι αν διαθέτεις τον καλύτερο σωματότυπο από όλους, έχει κι αυτό τα τερτίπια του. Στη Rave, θα ανακαλύψεις όλα τα ρουχα eshop που επιβάλλεται να υπάρχουν στη γκαρνταρόμπα σου, για να αποπνέεις πάντα, τον αέρα μιας Star του Hollywood, αλλοτινών εποχών.

ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ!!!