Γάμος: Τι Φοράμε Σύμφωνα με την Ηλικία μας

Ο καιρός ανοίγει και μαζί του ανοίγει και ο δρόμος για τις αναρίθμητες τελετές, που θα κληθείς να παραβρεθείς. Είτε σου είναι ευχάριστο ή όχι, σε ορισμένες από αυτές θα πρέπει να πας.

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Τι ρουχα για γαμο να προτιμήσεις, σύμφωνα με την ηλικία σου. Θα μου πεις: “Σιγά μωρέ, ο δικός μου γάμος είναι;”. Μπορεί να μην είναι ο δικός σου γάμος, αλλά ίσως να έχεις έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Αλλά και μια απλή καλεσμένη να είσαι, το ντυσιμο για γαμο που θα επιλέξεις, είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Θα σου το αποδείξω. Πόσες φορές δεν έχεις πάει σε γάμο και έχεις πει για μια εικοσάχρονη, ας πούμε: “Πω! Πω! Πώς ντύθηκε έτσι, σαν καλοδιατηρημένη σαραντάρα είναι!” ή για μια σαραντάχρονη: “Μα καλά, για πιτσιρίκα περνιέται και ντύθηκε σαν την κόρη της;”. Κι όλα αυτά γιατί ίσως τα φορεματα γαμου, που επέλεξαν δεν άρμοζαν στην ηλικία τους.

Φυσικά πρεσβεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν ό,τι θέλουν. Αλλά υπάρχουν φορεματα για γαμο νεανικα, τα οποία μπορεί να διαφέρουν από δεκαετία σε δεκαετία. Ας μην μπερδευόμαστε, λοιπόν.

Ηλικία 20 με 30

Μίνι Φόρεμα

Βγάλε έξω τα ποδαράκια σου τώρα που μπορείς. Ακόμα και μερικά κιλάκια παραπάνω να έχεις δεν πειράζει. Άσε τα midi και τα maxi. Έχεις καιρό να τα βάλεις. Μην βιάζεσαι! Υπάρχουν αρκετά mini αμπιγιε φορεματα, για να επιλέξεις.

Σορτσάκι με Πουκάμισο

Εντάξει, όταν λέω σορτσάκι δεν εννοώ το καυτό που πας στην παραλία. Αλλά ένα ψηλόμεσο και ελαφρώς μακρύ. Από πάνω ένα ωραίο πουκάμισο, όχι με βαθύ ντεκολτέ, θα είσαι και υπερπαραγωγή και κοντά στην ηλικία σου.

Tip: Ψηλοτάκουνα πέδιλα ή ψηλές πλατφόρμες. Τίποτα άλλο!

Ηλικία 30 με 40

Maxi Φόρεμα

Ήρθε η ώρα να το βάλεις. Λουλουδάτο και αέρινο όπως και η διάθεσή σου. Ειδικά δε, αν είσαι και λίγο ζουμερή, θα κρύβει κιόλας. Γενικότερα είναι από τα φορεματα για γαμο, που θα δικαιώσουν το ότι τα επέλεξες.

Midi Φόρεμα

Προσοχή όμως! Ή θα είναι αεράτο ή εντελώς στενό. Ανάλογα με το σώμα που διαθέτεις. Αν εβαζάρει θα σε μεγαλώνει.

Ηλικία 40 με 60

Μπλούζα Αεράτη

Πολύ καλή επιλογή! Εναλλακτικά μπορείς να φορέσεις ένα ωραίο πουκάμισο από πάνω για να δημιουργήσεις ένα πιο σοφιστικέ look.

Tip: Για να είσαι άνετη, μπορείς κάτω από την αεράτη μπλούζα να βάλεις ένα υφασμάτινο, ποιοτικό παντελόνι. Θα μπορείς να κάνεις και τις τσαχπινιές σου στον γάμο.

Φόρεμα

Σε αυτή την περίπτωση κατά πάσα πιθανότητα, είσαι ή η πεθερά ή κάποια θεία. Εδώ έχουμε τα κλασικά φορεματα για γαμο για πεθερες. Επέλεξε φορέματα που ανοίγουν από το στήθος και κάτω, για να κρύψεις τα περιττά κιλάκια. Ανακάλυψε φορέματα με «έξυπνες» λεπτομέρειες που θα κολακεύσουν το σώμα σου και θα σου χαρίσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Υφάσματα από μουσελίνα, αέρινα σχέδια, και εντυπωσιακά ντεκολτέ, είναι μερικά μόνο από τα κόλπα που θα τραβήζουν το μάτι μακριά από τις «προβληματικές» περιοχές, και θα αναδείξουν τα καλύτερα σημεία σου.

Ηλικία 60 με 70

Αυτή η κατηγορία δεν διαφέρει και πολύ με την προηγούμενη. Και εδώ θα πρέπει να προτιμήσεις αεράτα, κολακευτικά ρούχα. Αν ανήκεις σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ιδανική επιλογή αποτελεί και το παρακάτω:

Κοστούμι

Ό,τι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις για τη συγκεκριμένη δεκαετία και ειδικά σε γάμο. Συνδύασε το με ένα ωραίο τοπ ή ένα αριστοκρατικό πουκάμισο και άσε τους άλλους να σε θαυμάζουν.

Καλύψαμε όλες τις δημοφιλείς δεκαετίες. Δεν έχει σημασία η ηλικία και σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία για να είσαι απεριποίητη. Ο κάθε χρόνος που περνάει σου προσθέτει πείρα και ομορφιά. Επιστράτευσε τα φορέματα για γάμο, που υπάρχουν σε αφθονία στο Rave.com.gr, για να αποδείξεις σε όλους ότι είσαι όσο αισθάνεσαι!!!

Τώρα ας δούμε και τα ρουχα για γαμο που υπάρχουν στο eshop μας. Πατήστε εδώ.