Γάμος: Πες μου που Γίνεται να σου Πω τι να Βάλεις

Και το αποφασίσανε, το ανακοινώσανε, χαρήκανε, κλάψανε, αγκαλιαστήκανε, φιληθήκανε (φιλιούνται – αγκαλιάζονται που λέει και ο γνωστός παρουσιαστής), και ορίσανε τις ημερομηνίες. Όλα καλά δηλαδή. Όλα καλά όμως μόνο για το ευτυχές ζευγάρι, που θα ζήσει τον γάμο τους και μετά θα απολαύσει τη νέα του ζωή.

Για όλους του υπόλοιπους, και δη για τις κυρίες, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Έχουν να αναλογιστούν χίλια δυο πράγματα, με κυριότερο, τι ντυσιμο για γαμο να επιλέξουν. Μπορεί οι κύριοι της παρέας να γελάτε, γιατί βάζετε ένα κοστούμι και τελειώνετε. Για εμάς όμως είναι πολύ σημαντικό, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Όποια και να είναι η θέση τους σε αυτή την κοινωνική εκδήλωση, τα ρουχα για γαμο στα οποία τελικά θα καταλήξουν, είναι κάτι το οποίο τις χαρακτηρίζει και τις αντιπροσωπεύει. Υπάρχουν διάφορες “αρμοδιότητες” γυναικών σε ένα γάμο, στις οποίες έχουμε αναφερθεί σε πρωτύτερο άρθρο. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε πως είναι η κουμπάρα, η μαμά – πεθερά, η αδελφή (του γαμπρού ή της νύφης), η φίλη η καρδιακή και η απλή καλεσμένη. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, πρέπει οπωσδήποτε να ψάξεις φορεματα για γαμο που να σου ταιριάζουν και να σε κολακεύουν.

Σε περίπτωση δε που έχεις καμπύλες, η επιλογή δεν είναι καθόλου δύσκολη. Εμείς θα σε βοηθήσουμε, τα φορεματα γαμου για την δική σου περίπτωση, να είναι φορεματα για γαμο νεανικα και εξεζητημένα.

Ένας παράγοντας, που επηρεάζει το τι φορέματα για γάμοθα διαλέξουν οι γυναίκες που θα παραστούν, είναι ο χώρος και η τοποθεσία, που θα λάβει μέρος και η τελετή και το γλέντι. Δεν μπορείς, ας πούμε να κοιτάς αμπιγιε φορεματαόταν ο γάμος θα γίνει σε νησί και θα ακολουθήσει Beach Party. Το κάθε μέρος έχει το δικό του dress code, το οποίο πρέπει να ακολουθηθεί. Αφενός για να είσαι μέσα στο κλίμα της ομήγυρης και να περάσεις καλά και αφετέρου για να νιώθεις άνετα.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα, από πιθανά σημεία που μπορεί να τελεστεί ένα γάμος. Σου την παραθέτουμε, λοιπόν, για να σε βοηθήσουμε να ανταποκριθείς ως πρέπει στην περίσταση.

Γάμος σε Κτήμα

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι μελλόνυμφοι επιλέγουν διάφορα κτήματα, για την ομορφότερη στιγμή της ζωής τους. Όχι άδικα, καθώς τα κτήματα προσφέρουν πολύ δελεαστικά πακέτα, που περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες. Έτσι το ζευγάρι χαλαρώνει και χαίρεται την όλη διαδικασία.

Με Φόρα

Σε αυτές τις περιπτώσεις το ντυσιμο για γαμοεπιβάλλεται να είναι επίσημο. Συνήθως αυτοί οι χώροι απαιτούν επισημότητα. Ειδικά, αν κατέχεις έναν συγκεκριμένο ρόλο στο γάμο, όπως αυτόν της κουμπάρας, τα φορεματα για κουμπαρα σε στυλ ευρωπαϊκό, είναι must. Ή αν είσαι η μανούλα – πεθερά, τα φορεματα για γαμο για πεθερες, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον από καλό ύφασμα. Ακόμα όμως και αν είσαι μια απλή καλεσμένη, ένα φόρεμα αεράτο σε ίσια γραμμή θα σε σώσει. Δεν χρειάζεται βέβαια να περιοριστείς σε φορέματα. Μπορείς να επιλέξεις ένα ωραίο υφασμάτινο παντελόνι, με ένα τοπ και μια διάφανη πουκαμίσα από πάνω. Ή εναλλακτικά, μια καλή φούστα με μια επίσης εντυπωσιακή μπλούζα από πάνω. Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι στην πένα, όπως και τα αξεσουάρ. Επίσης καλό θα είναι να ξεκινήσεις με ψηλοτάκουνα που να αρμόζουν στην περίπτωση, αλλά πάρε και ένα χαμηλό μαζί για μετά που χαλαρώνουν τα πράγματα.

Με Τίποτα

Και απαντάμε στην ερώτηση που έχεις στο κεφάλι σου. “Πειράζει αν βάλω το τζινάκι μου και από πάνω ένα σακάκι για να σπάσω την ανεμελιά;”. Ναι, πειράζει, γιατί θα φαίνεσαι σαν τον φτωχό συγγενή. Και δεν το θέλουμε αυτό ε; Απέφυγε γενικότερα ότι παραπέμπει σε χαλαρότητα και καθημερινότητα. Όοοοχι, δεν είναι ούτε ο κατάλληλος χρόνος, ούτε ο κατάλληλος τόπος, για να δείξεις ότι είσαι χαλαρή και δεν υπακούς στις κοινωνικές επιταγές. Αυτή την φορά θα υπακούσεις. Ακολούθησε λοιπόν το πλήθος για να αισθάνεσαι όμορφα.

Γάμος σε Νησί (και να ακολουθεί Beach Party)

Γάμος σε Νησί

Νομίζω πως είναι το όνειρο πολλών γυναικών, αλλά και αντρών. Ένα μικρό εκκλησάκι σε κάποιο νησί, κοντά στην θάλασσα, μερικοί αγαπημένοι άνθρωποι και ο καλός – καλή σου. Μετά, φυσικά, το καταλληλότερο είναι να ακολουθήσει Beach Party με μπύρες και κοψίδια, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όπως και να ‘χει, έχει και το νησί τους κανόνες του.

Με Φόρα

Εδώ τα φορεματα γαμουδεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από την πιο πάνω κατηγορία, πάλι υπάρχει μια ιδιάζουσα επισημότητα αλλά… εδώ δεν χρειάζεται τόση τυπικότητα. Τα ρούχα μπορούν να είναι πιο χαλαρά. Ας πούμε, μπορείς πάλι να βάλεις μια ωραία αέρινη φούστα, αλλά από πάνω να βάλεις ένα απλό τοπ. Θα ταιριάζει τέλεια με το μαυρισμένο κορμί σου και την αύρα του νησιού. Γενικότερα, σε αυτή την περίπτωση τα ρουχα για γαμοέχουν μεγαλύτερη γκάμα και μια ανάλαφρη διάθεση. Επίσης τα μαλλάκια μπορούν να είναι κάτω, ελαφρώς σγουρά ή και επιμελώς ατημέλητα. Θα φυσάει ούτως ή άλλως, οπότε, και να τα φτιάξεις, τσάμπα ο κόπος. Άσε που θα σε πούνε και ψώνιο. Μπορείς επίσης να βάλεις ένα φόρεμα, πιο απλό χωρίς να κινδυνεύσεις να σε συζητούν την άλλη μέρα.

Με Τίποτα

Όχι δεν θα βάλεις ψηλοτάκουνο. Τι θα πει το πήρες μόλις και το χρυσοπλήρωσες; Μα δεν ξέρεις ότι τα περισσότερα νησιά είναι πλακόστρωτα; Θέλεις να μην μπορείς να περπατήσεις, να στηρίζεσαι πάνω σε κάποιον που θα βλαστημάει την ώρα και την στιγμή που βρέθηκες στο διάβα του και να σωριαστείς κιόλας; Ελπίζω να σε έπεισα. Δεν θα βάλεις ψηλοτάκουνο. Επίσης δεν χρειάζεται το υφασμάτινο παντελονάκι της προηγούμενης κατηγορίας. Δεν ταιριάζει με το νησί. Αν ήταν μια ωραία, φαρδιά παντελόνα, ναι, να το καταλάβω.

Γάμος σε ένα Ξωκλήσι στο Βουνό

Γάμος σε ένα Ξωκλήσι στο Βουνό

Θέλουν να σας κουβαλήσουν όλους στα όρη στ’ άγρια βουνά. Είναι βουνίσιοι τύποι, τι να κάνουμε τώρα; Αξίζει όμως τον κόπο. Και θα πάρεις τον αέρα σου και να αναπνεύσεις καθαρό οξυγόνο και θα αθληθείς (καλά μην περιμένεις τον γλουτό πέτρα μετά από αυτό, αλλά ότι θα ξεκουνηθείς, θα ξεκουνηθείς).

Με Φόρα

Εδώ, κούκλα είσαι χαλαρή και μη σου πω και fitness. Μπορείς να βάλεις το παντελονάκι σου, το όχι πολύ επίσημο, με μια ωραία μπλουζίτσα από πάνω. Ή μπορείς να βάλεις το κολανάκι σου, με ένα κορμάκι ή ένα τοπάκι και μια μοδάτη πουκαμίσα. Επίσης, μην ανησυχείς για το παπούτσι. Και μποτάκι να βάλεις, κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει.

Με Τίποτα

Θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα αμπιγιε φορεματαΒασικά, θα σου πρότεινα να αποφύγεις τα φορεματα για γαμο γενικότερα. Διότι, στο βουνό είσαι, θα το ανεβείς το κατσάβραχο. Φαντάζεσαι να φυσήξει το αεράκι, να ανεμίσει το φουστανάκι και να απολαύσουν όλοι τα κάλλη σου; Άστο μωρέ καλύτερα. Είναι η μέρα της νύφης. Οι υπόλοιπες ας μείνουμε σεμνές στο παρασκήνιο.

Επίσης, ισχύει ότι και για το νησί. Για ψηλοτάκουνο δεν το συζητάμε καθόλου, αλλά ούτε και για σανδάλι. Το σανδάλι είναι καλό για το νησί αλλά όχι για το βουνό. Θα σου φύγει πίστεψέ με. Μια μπαλαρίνα, ένα οτιδήποτε στρωτό, ακόμα και μποτάκι ενδείκνυται.

Γάμος σε Ταβέρνα

Κι ας πούμε ότι το μυστήριο τελέστηκε σε μια εκκλησία άνευ σημασίας. Μέσα στην πόλη, μακριά ή κοντά, δεν μας ενδιαφέρει. Είπαμε είναι άνευ σημασίας. Αυτό που μας νοιάζει είναι το μετά. Το γλέντι που θα γίνει στην αθάνατη, παραδοσιακή, ελληνική ταβέρνα. Ναι, ναι αυτή με το μπουζούκι της, τα κοψίδια της, τα παιδάκια να τρέχουν δεξιά κι αριστερά και οι γονείς της νύφης και του γαμπρού να μαλώνουν ποιος πλήρωσε τα περισσότερα.

Με Φόρα

Εδώ, κούκλα όλα επιτρέπονται. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μπορείς να φορέσεις τα πάντα. Το dress code είναι μια άγνωστη λέξη σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείς να βάλεις, παντελόνι, φούστα, φουστάνι. Ότι σε κολακεύει και σε κάνει να νιώθεις καλά. Όχι άνετα. Καλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις η άνεση δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει η πιο όμορφη. Τα φορεματα για κουμπαρα εδώ έχουν την τιμητική τους. Η κουμπάρα είναι από τα εξέχοντα πρόσωπα σε ένα γάμο ούτως ή άλλως. Σε αυτή την περίπτωση, έχει το δικαίωμα να ντυθεί, έως και λατέρνα.

Για αυτό βάλε ότι θέλεις και μην σε νοιάζει. Και οι άλλες, άλλωστε, αυτό θα κάνουν.

Με Τίποτα

Εδώ δεν υπάρχουν και πολλοί περιορισμοί. Το μόνο που θα σου έλεγα, είναι να μην βάλεις κάτι αδιάφορο. Δεν θες. Θα είσαι σα την μύγα μες στο γάλα.

Γάμος στο Σπίτι

Έπεσες στην περίπτωση. Από τους λίγους, που έχουν την δυνατότητα να κάνουν τον γάμο στο σπίτι τους, καλέσανε εσένα. Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το έχουν. Στο σπίτι σου αισθάνεσαι καλύτερα. Μεγάλη ταλαιπωρία όμως βρε παιδί μου. Εκτός αν πάρουν catering. Τέλος πάντων. Τι μας νοιάζει εμάς; Εμείς θα πάμε να χορέψουμε, να φάμε και να περάσουμε καλά.

Με Φόρα

Εδώ καλή μου αδημονούσα, είμαστε από χαλαροί έως καθημερινοί. Δεν έχει σημασία αν είναι γάμος. Είναι σε σπίτι. Αυτό σημαίνει ατμόσφαιρα φιλική και οικογενειακή. Μπορείς έως και το τζινάκι σου να βάλεις. Αν το συνδυάσεις με μια κολακευτική και καλύτερης ποιότητας μπλούζα, είσαι οκ. Αν βάλεις, δε, και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα από κάτω ή γόβες θα είσαι μέσα στο κλίμα σίγουρα. Τώρα, αν οπωσδήποτε θες να βάλεις φουστάνι, φρόντισε να είναι κάτι, πώς να το πω; Να μην είναι άκαμπτο. Δηλαδή να κινείται άνετα και να φαντάζει χαλαρό.

Με Τίποτα

Γενικότερα, απέφυγε τα πολύ αμπιγιε φορεματαΣε σπίτι βρίσκεσαι. Θα πήγαινες ποτέ σε ένα σπίτι με την τουαλέτα σου; Ε, και τώρα δεν αλλάζει κάτι. Άλλωστε για αυτό το κάνανε οι άνθρωποι στο σπίτι τους. Για να νιώθουν άνετα και οι ίδιοι, αλλά και οι καλεσμένοι τους. Φρόντισε να προτιμήσεις φορεματα για γαμο νεανικα. Έτσι και θα τους κάνεις την χάρη, αλλά και θα περάσεις κι εσύ καλά.

Γάμος στο Δημαρχείο

Πολλοί τα τελευταία χρόνια, αντί για την εκκλησία, επιλέγουν το δημαρχείο. Είτε συμφωνείς, είτε όχι, σε κάλεσαν στον γάμο τους και οφείλεις να τους τιμήσεις. Φυσικά και εδώ πρέπει να ντυθείς αναλόγως. Δεν αλλάζει κάτι.

Με Φόρα

Το δημαρχείο είναι ένας χώρος αρκετά εθιμοτυπικός. Οπότε καλά θα είναι να βάλεις κάτι ανάλογο. Δηλαδή κάτι αυστηρό, προκειμένου να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της αίθουσας. Εδώ το καταλληλότερο είναι ένα ταγιέρ, ένα κοστούμι αλλά και μια ωραία φούστα με ένα σακάκι από πάνω. Τα χρώματα δεν χρειάζεται να είναι πολύ ανοιχτά. Είπαμε, σεμνά και ταπεινά. Πες ότι πας για ένορκος. Κάπως έτσι. Εδώ μπορείς να βάλεις και πέδιλα αλλά και γόβες. Τσιμέντο θα έχει κάτω ή στην χειρότερη πλακάκι. Οπότε περπατάς άφοβα.

Με Τίποτα

Επειδή κατά πάσα πιθανότητα ο γάμος θα γίνει μέρα, απαγορεύονται ρητώς και δια ροπάλου τα πολύ φανταχτερά ρούχα. Δεν χρειάζονται αέρινα και με πέρλες φορέματα για γάμοδεν ταιριάζουν στον χώρο. Κάνε εικόνα μια κυρία να μπαίνει στις έξι ή ώρα το απόγευμα στο δημαρχείο, φορώντας το αμπιγέ φόρεμα της. Θες να είσαι αυτή η κυρία; Δεν νομίζω.

Επίσης προσοχή στα μαλλιά και στα αξεσουάρ. Τα αξεσουάρ τόσο όσο, άντε ένα δαχτυλίδι και ένα κολιέ (για σκουλαρίκια το συζητάμε μόνο σε περίπτωση που είναι πολύ απλό όλο το υπόλοιπο). Όσο για τα μαλλιά, ένας κότσος και πολύ σου είναι. Μην σου πω μια αλογοουρά. Φυσικά πριν την αλογοουρά ας έχεις ισιώσει και το μαλλί. Είπαμε, σεμνά και ταπεινά, μην βγούμε και χάλια.

Στο Bachelor

Στο Bachelor

Τα είπαμε όλα για τον γάμο αλλά μην ξεχνάμε και το bachelor. Άλλωστε οι φίλες της νύφης γι αυτό ζουν και αναπνέουν.

Λοιπόν, στο bachelor φόρα κάτι που να βγαίνει εύκολα. Που ξέρεις; Μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσεις τον stripper να βγάλει τα ρούχα του το παληκάρι. Έλα πλάκα κάνω (ή μπορεί και όχι).

Ας σοβαρευτούμε. Δεν υπάρχουν κανόνες στο bachelor. Φόρα ότι θα φορούσες όταν βγαίνεις έξω. Θα σε συμβούλευα, απλά, να αναλογιστείς τον σωματότυπο σου, έτσι ώστε να είσαι ακαταμάχητη και γοητευτική. Φόρα ότι σε κάνει να νιώθεις καλά. Και μην ξεχάσεις το πιο ωραίο σου χαμόγελο. Είναι σημαντικό. Θα μου πεις, bachelor χωρίς χαμόγελα γίνεται; Δεν γίνεται. Οπότε νομίζω ότι το χουμε.

Ελπίζω να σε βοήθησα κουκλίτσα μου. Νομίζω πως καλύψαμε όλα τα πιθανά και απίθανα μέρη που μπορούν να επιλέξουν να παντρευτούν. Τώρα αν τους έρθει να κάνουν την τελετή υποβρυχίως; Τι να σου πω; Ο Θεός μαζί σου. Εκεί δεν μπορώ να βοηθήσω. Θα πρέπει απλά να έχεις μια καλή στολή δύτη και είσαι κομπλέ. Τα φουστάνια και οι φούστες θα σου είναι περιττά.

Όπου και να πας θυμήσου πως η ομορφιά έρχεται από μέσα, και ό, τι νιώθεις περνάει και στους άλλους. Έμπαινε και γοήτευε λοιπόν κούκλα μου και όλα θα πάνε καλά.

Επισκέψου τώρα την κατηγορία μας ρούχα για γάμο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και η ώρα η καλή.

Rave.com.gr… η σιγουριά που ψάχνεις!!!!