5 Κανόνες: Πώς να Φορέσεις το Μαύρο.

5 Κανόνες: Πώς να Φορέσεις το Μαύρο.

Το αιώνιο μαύρο, το διαχρονικό, η ασφαλής επιλογή. Το μαύρο ήταν, είναι και θα είναι ο Βασιλιάς στα γυναικεια ρουχα, και κανένα χρώμα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει και να σου χαρίσει όσα εκείνο σου προσφέρει.

Το καθιέρωσε η υπέρτατη Coco Chanel, η ιέρεια του στυλ. Η Coco, δεν ήταν απλά εκπρόσωπος της σικ εμφάνισης, ήταν εκείνη που την εφηύρε. Το μικρό μαύρο φόρεμα ήταν δικής της επινόησης, όπως επίσης και η λατρεία για οτιδήποτε άλλο μαύρο. Ε, και όλο και κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρει!

Το μαύρο είναι κατηγορία από μόνο του, αλλά θέλει κι αυτό τα τερτίπια του και έχει τους κανόνες του. Το ότι εμείς τους ξέρουμε, νομίζω είναι πια περιττό να το αναφέρουμε. Ξέρουμε ότι έχει να κάνει με τη μόδα και τα μοιραζόμαστε μαζί σου. Για αυτό είμαστε εδώ!

Το ολικό μαύρο look (ή total black look, όπως έχουμε συνηθίσει να το ακούμε), δεν είναι τόσο απλό, όσο νομίζεις. Αν δεν γίνει σωστά, θα καταντήσουμε να δείχνουμε μια άχαρη, μαυροφορεμένη παρουσία. Αναμφισβήτητα, είναι πολύ αριστοκρατικό να φοράς μαύρα ρουχα γυναικεια, αλλά το θέμα είναι πώς τα φοράς. Άλλωστε, πάντα αυτό είναι το θέμα, το πώς…

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας (ποτέ δεν μου άρεσε αυτήν η έκφραση μπλιαχ!). Όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 χρυσούς κανόνες για να δείχνεις, τουλάχιστον Αντουανέτα. Όχι, όχι, αυτή την αποκεφάλισαν. Να δείχνεις σαν να ξεπήδησες από τις σελίδες της Vogue και της Madame Figaro, κρατώντας τον καφέ σου, φορώντας τα υπέροχα μαύρα γυναικεια ρουχα σου, και βολτάροντας στους δρόμους του Παρισιού.

1. Διαφορετικά Υφάσματα

Επέλεξε διαφορετικά υφάσματα. Δηλαδή μην βάλεις μόνο μαύρα και όλα να είναι μάλλινα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό και κακόγουστο. Αλλά όταν λέμε διαφορετικά υφάσματα, εννοούμε να κάνουν αντίθεση. Ας πούμε δημιούργησε μια εικόνα από γυναικεια ρούχα όπως καπιτονέ μπουφάν, βισκόζ μπλούζα και βαμβακερό κολάν.

2.Προσοχή στις Αποχρώσεις

Αν, παρά τις προειδοποιήσεις μας, επιμένεις να φορέσεις γυναικεια ρουχα σε ίδια υφάσματα, τουλάχιστον πρόσεχε την απόχρωση του μαύρου. Πρέπει να είναι η ίδια, σε όλα τα ρούχα που θα υπάρχουν πάνω σου.
Tip: Οι διαφορετικοί χρωματικοί τόνοι, επιτρέπονται μόνο στην περίπτωση, διαφορετικών υφασμάτων. (βλέπε συμβουλή Νο1)

3. Στολίσου Χρωματιστά

Εντάξει, ότι το μαύρο είναι θεσμός, το συμφωνήσαμε. Αλλά, μπορείς να το σπάσεις με λίγο χρωματάκι. Αν δεν θες να φορέσεις άλλο χρώμα ρούχου, μπορείς να κρατάς μια χρωματιστή τσάντα ή να επιλέξεις έντονα αξεσουάρ. Φαντάσου ένα μαύρο, βραδυνο φορεμασυνδυασμένο με ένα τεράστιο κόκκινο κολιέ.

4. Μια Χαριτωμενιά

Όσο και να σου αρέσει το απόλυτο μαύρο, δέξου να υπάρχει πάνω σε ένα από τα ρούχα, μια χαριτωμενιά. Ρουχα γυναικεια με ένα διακριτικό σχέδιο, ένα μοτίβο ή ακόμα και κανένα λουλουδάκι, θα κάνουν τη διαφορά. Δεν θα αποκαθηλώσει την επαναστατική σου διάθεση, μην φοβάσαι. Λίγη αντίθεση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντιθέτως δίνει μια ωραία αύρα στο ντύσιμό σου.

5. Κόκκινο Κραγιόν

ΝΟΜΟΣ. Όταν είσαι ντυμένη στα μαύρα, βάφεις ελαφρώς τα μάτια και φοράς ένα κατακόκκινο κραγιόν. Ό,τι χρώμα αξεσουάρ και να κρατάς, δεν έχει σημασία. Κόκκινο που είναι σέξι κι όποιος αντέξει.
Εναλλακτικά: Αν πάλι δεν θέλεις το κόκκινο κραγιόν, γιατί είναι πρωί, γιατί δεν σου πάει, ή γιατί έτσι βρε αδελφέ… σου έχω λύση. Τόνισε τα μάτια σου. Όχι απαραίτητα με χρώματα. Αν το έχεις με το smoky eyes, τόλμησέ το. Θα σε δείχνει και πιο μικρή.

Δεν πιστεύω να φοβάσαι ακόμα να ντυθείς στα μαύρα. Άσε τους κακεντρεχείς να λένε. Αν ξέρεις πώς να το κάνεις, ξέρεις και να το στηρίξεις. Καλή επιτυχία και καλή θραύση κορίτσια μου!!!

No tags 0