Η ομορφιά δεν έχει ηλικία, μόνο μυστικά!

1. Πλύσιμο 2 φορές τη μέρα
Αν το παρακάνεις με το πλύσιμο του προσώπου, θα απομακρύνεις όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σου και τελικά θα οδηγήσεις στην αφυδάτωση του δέρματος και την υπερβολική παραγωγή ελαίων.

2. Ενυδάτωση πρωί και βράδυ 
Η καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι ένας βασικός παράγοντας για να προλάβεις ή να μειώσεις τα πρώτα σημάδια του χρόνου. Εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα πρωί και βράδυ κάνοντας απαλές κινήσεις στο πρόσωπό σου. Προσοχή! Δεν είναι όλα για όλους οπότε αφιέρωσε λίγο χρόνο στην αναζήτηση της ιδανικής κρέμας ανάλογα με τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.

3. Ποτέ ξανά “καληνύχτα” με make up
Μπορεί όλες να το ξέρετε αλλά λίγες να το εφαρμόζετε. Ακόμα και αν όλη την ημέρα το δέρμα είναι γεμάτο μακιγιάζ, το βράδυ η επιδερμίδα θα πρέπει να καθαρίζεται καλά και να “αναπνέει”. Είναι μια υγιεινή πρακτική που πρέπει κι εσύ να βάλεις στο πρόγραμμά σου μιας και το make up περιέχει χημικά και συγκρατεί τους ρύπους της ατμόσφαιρας, πράγμα “καταστροφικό” για την επιδερμίδα σου.

4. Σκούπισμα “με το μαλακό”
Αν θες το δέρμα σου να “συμπεριφέρεται” καλά, το ίδιο κάνε κι εσύ. Κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου σκούπισε το απαλά, σχεδόν ταμποναριστά. Μην ερεθίζεις το δέρμα σου τρίβοντάς το έντονα με πετσέτες και το κυριότερο μην χρησιμοποιείς οποιαδήποτε πετσέτα. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα που θα είναι αποκλειστικά δική σου ελαττώνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων.

5. Το νερό… νεράκι
Το νερό είναι ζωτικό στοιχείο για το δέρμα μας και η ισορροπία της υγρασίας στον οργανισμό μας είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για ένα ακτινοβόλο δέρμα και μαλλιά. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8-10 ποτήρια καθημερινά  για να μένεις πάντα ενυδατωμένη.

Τελευταίο και σημαντικό… να θυμάσαι να γελάς! Το χαμόγελο είναι πιο όμορφο από κάθε μακιγιάζ και κάνει το πρόσωπό μας να λάμπει!

No tags 0