Μάσκες λάμψης για το πρόσωπο

Ποίος είπε ότι η ομορφιά είναι μια ακριβή υπόθεση; Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε απλές, “σπιτικές” μάσκες ομορφιάς, βασισμένες σε αγνά αλλά πολύτιμα συστατικά της φύσης.

Αβοκάντο, γιαούρτι, μέλι

Θα χρειαστείς: Μισό αβοκάντο, μια κουταλιά γιαούρτι, μια κουταλιά μέλι

Διαδικασία: Πολτοποίησε το αβοκάντο και ανακάτεψε το με γιαούρτι και το μέλι. Άπλωσε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και άφησε τη μάσκα για 10-15 λεπτά. Ξέπλυνε το πρόσωπο με δροσερό νερό και… voila!

Τι σου προσφέρει: Το μέλι ανανεώνει και προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι προσφέρει μια ήπια απολέπιση αποκαλύπτοντας πιο φρέσκια, απαλή επιδερμίδα. Τέλος, το αβοκάντο, πλούσιο σε βιταμίνη C επαναφέρει τη λάμψη στη θαμπή, κουρασμένη επιδερμίδα.

Ακτινίδιο, γιαούρτι, πορτοκάλι, ελαιόλαδο

Θα χρειαστείς: 2 ακτινίδια, 2 κουταλιές γιαούρτι, 1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Διαδικασία: Πάρε το μίξερ ανά χείρας και ξεκίνα. Βάλε όλα τα υλικά μαζί και ανακάτεψέ τα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο, άφησέ τη μέχρι να στεγνώσει και ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό.

Τι σου προσφέρει: Το ακτινίδιο και το πορτοκάλι, πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χαρίζουν λάμψη στην κουρασμένη επιδερμίδα, ενώ το λάδι και το γιαούρτι ενυδατώνουν σε βάθος.

No tags 0