4 Tips: Αποθήκευσε σωστά τα χειμωνιάτικα!

Αποθήκευσε σωστά τα χειμωνιάτικα

4 Tips: Αποθήκευσε σωστά τα χειμωνιάτικα!

Πλησιάζει όλο και πιο πολύ η στιγμή που θα αποχωριστείς επιτέλους τα χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα σου! Ο… “βαρύς” χειμώνας μοιάζει να πέρασε και σιγά-σιγά αρχίζουμε να βάζουμε στο καθημερινό μας ντύσιμο πιο δροσερά υφάσματα. Ώρα λοιπόν να κρύψουμε τα μπουφάν και τα παλτό στις πιο ψηλές ντουλάπες μας! Μια διαδικασία που μοιάζει με «ιεροτελεστία» και μας φτιάχνει τη διάθεση, μιας και δίνει την αίσθηση ότι το καλοκαιράκι πλησιάζει!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα 4 απλά πράγματα που θα σε βοηθήσεις να αποθηκεύσεις τα ρούχα σου σωστά!

1ο Βήμα: Ώρα για πλυντήριο

Και ξεκινάμε με πολλά πλυντήρια… Ξεκίνησε καθαρίζοντας και σιδερώνοντας τα χειμωνιάτικα ρούχα σου. Και ναι, μπορεί να μοιάζει βαρετό, μπορεί να έχεις τόσες άλλες δουλείες που εκκρεμούν, όμως είναι το πρώτο και απαραίτητο στάδιο ώστε να καταφέρεις να διατηρήσεις όλα τα ρούχα σου μοσχομυριστά στα ντουλάπια σου.

2ο Βήμα: Όχι στις πλαστικές σακούλες

Έχεις καταφέρει να «επιζήσεις» από τα δεκάδες πλυντήρια που χρειάστηκαν, έχεις κερδίσει τη μάχη με το σίδερο, και είσαι έτοιμη να ταχτοποιήσεις τα ρούχα σου σε πλαστική σακούλα. Μην το κάνεις! Μην χρησιμοποιείς ποτέ τέτοιες σακούλες για να αποθηκεύσεις τα ρούχα σου. Το πλαστικό αιχμαλωτίζει την υγρασία και εν τέλει μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σου.

3ο Βήμα: Τι κρατάμε;

Και αφού καταφέραμε να σε αποτρέψουμε από τις πλαστικές σακούλες, μένει μια ακόμα συμβουλή πριν αποθηκεύσεις τα ρούχα σου. Επειδή η άνοιξη είναι αρκετά «πονηρή» σαν εποχή, φρόντισε να κρατήσεις σε εύκολα προσβάσιμα σημεία, τα λεπτά μπουφάν και τις ζακέτες σου. Συνέχισε, ταχτοποιώντας τα ρούχα σε ειδικές σακούλες αποθήκευσης και κρεμώντας τα παλτό, τα σακάκια και τα πουκάμισα.

4ο Βήμα: Φυσικό αντισκωριακό

Γιατί να ξοδεύεσαι και τρέχεις στο super market όταν η φύση σου δίνει τη λύση; Κάνε τα ρούχα σου να μοσχοβολούν τοποθετώντας μέσα σε ένα τούλι λίγα κλαδάκια λεβάντας.

No tags 0