Στου Καλοκαιριού τα Χρώματα

Στου Καλοκαιριού τα Χρώματα
“Κι όλος ο κόσμος ξαφνικά γεμίζει χρώματα κι αρώματα”
, που λέει κι η Αννούλα στο γνωστό άσμα. Βέβαια εκείνη το έλεγε για τον αγιάτρευτο ερωτά της. Εμείς όμως θα το δανειστούμε για να περιγράψουμε την έναρξη της θερινής περιόδου. Από την άνοιξη ακόμα, η φύση κάνει party, ξεδιπλώνοντας όλες τις μυρωδιές και τα χρώματα που την χαρακτηρίζουν. Φυσικά, όλη αυτή την κατάσταση την διαδέχεται επάξια το καλοκαίρι.

Κατά την περίοδο που κάνει ζέστη, πολύ ή λίγη δεν έχει σημασία, τα χρώματα των ρούχων πρέπει να ανοίγουν για αισθητικούς, αλλά και πρακτικούς λόγους. Ειδικά στα μεγαλα μεγεθη, πρέπει να υπάρχει αρκετή άνεση, έτσι ώστε, η κυρία που τα φοράει να μην αισθάνεται δυσφορία, λόγω της ζέστης ή της εφίδρωσης. Η μόδα ακολουθεί τις τάσεις της φύσης για να ταιριάζει μαζί της. Γιατί η μητέρα φύση ξέρει.

Το καλοκαίρι, τα γυναικεια ρουχα, είναι ευάερα και χρωματιστά, τηρώντας την υπόσχεσή τους, για μια καλοκαιρινή εμφάνιση, όλο θέλγητρα και γοητεία. Και φέτος, τα ρουχα γυναικεια, ακολουθούν τις επιταγές της μόδας, μένοντας πιστά, στην αέναα ανανεώσιμη χρωματική παλέτα της εποχής.

Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με τις τάσεις των φετινών, καλοκαιρινών χρωμάτων, σε κάθε κατηγορία ένδυσης:

Φορέματα

Στα βραδυνα φορεματα ή και στα καθημερινά, και φέτος, το κλασικό μαύρο δεν έχει χάσει έδαφος. Είναι ένα χρώμα διαχρονικό, που μπορεί να σταθεί πάνω σε οποιοδήποτε κορμί. Ειδικά στα φορεματα μεγαλα νουμερα, είναι το καταλληλότερο, γιατί πώς να το κάνουμε; Κόβει. Όμως, επειδή η εποχή το θέλει πιο παιχνιδιάρικο, έχει παρέα του τα prints, τα μεγάλα μοτίβα ή ακόμα και τα floral. Επίσης, πάνω στο μαύρο, θα δούμε κυβισμό αλλά και εμπριμέ σχέδια. Με λίγα λόγια κάτι να το σπάει, για να μπορεί να σταθεί στην ανάλαφρη διάθεση του καλοκαιριού. Στα φορέματα για παχουλές, θα δούμε επίσης, floral σε ανοιχτά χρώματα, όπως το άσπρο, αρκετές αποχρώσεις του μπλε, που θυμίζουν νησί ή ακόμα και Navy Chic. Θα συναντήσουμε γήινα χρώματα, με επικρατέστερο το πράσινο, αλλά και το all time classic ασπρόμαυρο look, που είναι πάντα in fashion.

Μπλούζες

Σε αυτή την κατηγορία, ειδικά στις μπλουζες μεγαλα μεγεθη, επικρατούν τα πιο παιχνιδιάρικα χρώματα, αλλά και τα “αδυνατιστικά” μπλε και μαύρο. Φυσικά, χρωματικά ισχύει ότι και για τα φορέματα. Τις μπλούζες όμως μπορείς να τις συνδυάσεις από κάτω με κάτι μονόχρωμο. Αυτό, επιτρέπει στην μπλουζίτσα σου, να είναι πιο χρωματιστή και παιχνιδιάρικη από το φουστάνι.

Παντελόνια / Κολάν

Και για το παντελονάκι σου φυσικά ισχύουν τα παραπάνω. Όμως και αυτό εξαρτάται από την μπλούζα που θα το συνδυάσεις. Οπότε, συναντάται αρκετά και η μονοχρωμία, σε αντίθεση με τα φουστάνια, αφού μπορείς να την σπάσεις με μια εμπριμέ, πουά ή ριγέ μπλούζα. Στα κολάν, συγκεκριμένα, παίζει πολύ η μονοχρωμία. Το κολάν είναι ρούχο passé partout και μπορεί να φορεθεί με οτιδήποτε.

Φούστες

Για τις φούστες, μας κάλυψαν τα δύο παραπάνω ρούχα. Φυσικά, ισχύει ότι και για τα άλλα, αλλά… υπάρχει και ένα αλλά. Η φούστα είναι το πιο κομψό κομμάτι που μπορεί να διαθέτει μια γυναίκα. Οπότε, σε αντίθεση με τα παντελόνια, εκείνη πρέπει να φέρει τους πολυσύνθετους χρωματισμούς. Καλό είναι, λοιπόν, στις κυρίαρχες φούστες, να ακολουθήσετε ότι και στα φουστάνια, σε συνδυασμό με ένα μονόχρωμο top ή μια μονόχρωμη πουκαμίσα.

Όπως βλέπεις υπάρχουν κανόνες, αλλά και η απόλυτη ελευθερία. Μπορείς να ακολουθήσεις την μόδα, αναδεικνύοντας όμως το δικό σου στυλ και την δική σου προσωπικότητα. Η Coco Chanel έλεγε “Η μόδα αλλάζει, το στυλ παραμένει”. Προσάρμοσε, λοιπόν, τη μόδα στο στυλ σου, και όχι το αντίθετο, και δεν θα χάσεις. Το αυθεντικό δεν έχασε ποτέ.

Στο eshop μας, θα βρεις όλα τα χρώματα του Καλοκαιριού, πάνω σε ρούχα που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη σου.

Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Facebook, κάνε κλικ εδώ.

No tags 1