Νεανικά μεγάλα μεγέθη

ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ  

Όποτε κοιτάτε στα περιοδικά φωτογραφίες μοντέλων με ιδανικές διαστάσεις μη νιώθετε μειονεκτικά, επειδή κάποια κλισέ που νομίζετε για το όμορφο και κομψό ντύσιμο που να είναι και στη μόδα, απλά δεν ισχύουν. Τη μόδα εσείς τη δημιουργείτε διαλέγοντας με έξυπνο τρόπο τα μεγάλα μεγέθη στα κατάλληλα για σας ρούχα, ανάλογα με το σωματότυπό σας, δημιουργώντας έτσι ένα συνδυασμό ντυσίματος που όχι μόνο σας κολακεύει αλλά αναδεικνύει όλη τη χάρη που διαθέτετε. Για κάθε γυναίκα υπάρχει ένα μοντέλο αισθητικής που μιλά πάνω της και γίνεται ένα με το σώμα της, και την έκφραση του προσώπου της. Μην ξεχνάτε  ένα σημαντικό κανόνα πως κρύβοντας κάποιες ατέλειες στη φιγούρα σας, να μην ξεχνάτε ποτέ συγχρόνως να τονίζετε και τα προτερήματα που κάποια σίγουρα έχετε και ίσως να μην τα γνωρίζετε. Για τα νεανικά μεγάλα μεγέθη πάνω από 46, στις επιλογές σας όταν ψωνίζετε, πρέπει να γνωρίζετε κάποια στοιχειώδη πράγματα.

Νεανικα μεγαλα μεγεθη

ΝΕΑΝΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ  –  ΠΡΩΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΤΥΣΙΜΑΤΟΣ

  • Για να φαίνεται πιο λεπτό και καλλίγραμμο ένα σώμα, το ρούχο αν δεν είναι μονόχρωμο, πρέπει να έχει κάθετες ρίγες και γενικά κάθετα μοτίβα η καρό σε διαγώνια διάταξη.
  • Αποφύγετε οπωσδήποτε σχέδια με καμπύλες η οριζόντια σχήματα. Επίσης, μην επιλέγετε περίπλοκα φορέματα με βολάν η ασύμμετρες φούστες με πολλές στρώσεις. Αντίθετα, επιλέξτε κάτι κομψό και μινιμαλιστικό όπως ένα φόρεμα που τονίζει τη μέση μεσάτη μπλούζα με βολάν στο στήθος.
  • Όσον αφορά το μήκος της μπλούζας, βρείτε το πιο φαρδύ σημείο στους γοφούς σας και υπολογίστε  πέντε εκατοστά πιο πάνω η πιο κάτω από αυτό το σημείο να τελειώνει το μήκος της μπλούζας η και του πουκάμισου. Το μήκος στη φούστα σας εξαρτάται από το ύψος των τακουνιών στα παπούτσια σας. Το ιδανικό μήκος της φούστας για γυναίκες με φαρδύς μηρούς είναι πέντε εκατοστά πιο κάτω από το γόνατο και τα παπούτσια εφτά εκατοστά περίπου.
  • Για τα παπούτσια μη φοβηθείτε να επιλέξετε ακόμα και τα πολύχρωμα. Αποφύγετε όμως μοντέλα χωρίς τακούνι οπωσδήποτε. Επίσης, μη φοράτε παπούτσια με τετράγωνη η στρογγυλή μύτη, αλλά προτιμήστε τα μυτερά επειδή αυτά μακραίνουν τα πόδια σας.
  • Κάτι άλλο επίσης σημαντικό, αποφύγετε  τις φαρδιές ζώνες, τα διχτυωτά καλσόν, τα ογκώδη βραχιόλια, τους κολιέδες με μεγάλες χάντρες και τις μεγάλες τσάντες.
  • Τα χρώματα που προσθέτουν όγκο η το αναδεικνύουν είναι τα ανοιχτά όπως π.χ. λευκό, ανοιχτό ροζ, ανοιχτό γαλάζιο. Τα χρώματα που αφαιρούν όγκο είναι τα πιο σκούρα όπως καφέ, κόκκινο και μαύρο.

Τις προβληματικές περιοχές  στο σώμα σας υπάρχει φυσικά τρόπος να τις καλύψετε. Υπάρχουν αρκετές έξυπνες λύσεις που μας επιτρέπουν να καμουφλάρουμε  όλα τα σημεία του σώματος και να αναδείξουμε την θηλυκότητα μιας γυναίκας ακόμα και αν πρόκειται για νεανικά μεγάλα μεγέθη.

  • Για τα παχουλά χέρια, μη διστάσετε να διαλέξετε κάθε είδους φινίρισμα, κεντήματα η μπλούζες με στάμπες στο στήθος, επειδή θα αποσπάσουν οπτικά την προσοχή από τα χέρια σας. Επίσης επιλέξτε ρούχα με μανίκια καμπάνα. Απαγορεύονται αυστηρά τα φουντωτά μανίκια, οι βάτες και οι ογκώδεις ώμοι.
  • Αν χρειάζεστε νεανικά ρούχα σε μεγάλα μεγέθη  και η προβληματική περιοχή είναι το μεγάλο στήθος να προτιμάτε τα απλά υφάσματα και να αποφεύγετε σχέδια και στάμπες που εστιάζουν στο στήθος. Ένα ταιριαστό σύνολο, είναι σκουρόχρωμη μπλούζα, ανοιχτόχρωμο παντελόνι και η λαιμόκοψη που θα ταιριάξει είναι τριγωνική η στρογγυλή μέσου βάθους. Επίσης τονίστε τη μέση σας με ζώνη αλλά τα πολύ σφιχτά και τα αεράτα ρούχα.
  • Αν χρειάζεστε νεανικά μεγάλα μεγέθη και η προβληματική περιοχή είναι  οι παχουλοί γοφοί πρέπει να αναδείξετε την ισορροπία στη σιλουέτα σας, να φαίνεται πιο αρμονική, με συνδυασμό σκουρόχρωμου παντελονιού και ανοιχτόχρωμης μπλούζας. Επίσης ένα ίσιο παντελόνι με κάθετη λωρίδα. Μπλούζες με V λαιμόκοψη και μακριές μπλούζες η πουκάμισα. Μην επιλέξετε κοντά μπλουζάκια η μπολερό , καθώς και ζακέτες με ζώνες η κορδόνια στους γοφούς.
  • Αν χρειάζεστε νεανικά μεγάλα μεγέθη για μέση που δεν ξεχωρίζει διαλέξτε ρούχα με αντίθετα χρώματα αλλά και υφές άνω και κάτω ρουχισμού όπως μια pencil φούστα και μεταξωτή μπλούζα η ανοιχτόχρωμο μεσάτο πουκάμισο με σκουρόχρωμο παντελόνι. Επίσης σας ταιριάζει  μια φούστα με ψηλή μέση η φόρεμα με κορσέ και αφράτη φούστα. Να αποφεύγετε τα στενά φορέματα και μπλούζες που έχουν ελαστικά υφάσματα, ενώ να προτιμάτε τα άνετα τουνίκ και τα αεράτα φορέματα που τονίζουν το στήθος και  που έχουν ψηλή μέση.
  • Αν χρειάζεστε νεανικά ρούχα μεγάλα μεγέθη και το πρόβλημα είναι το χαμηλό ύψος σε συνδυασμό με τα περιττά κιλά να προτιμάτε τα κάθετα σχέδια και τις ρίγες και τα μεσάτα ρούχα γενικά για τονίζουν την περιοχή της μέσης σας. Για να φαίνονται οπτικά πιο μακριά τα πόδια σας, διαλέξτε ανοιχτόχρωμα παπούτσια, παντελόνι με ίσια και ελαφριά ψηλή μέση με ελαφριά καμπάνα από το γόνατο και κάτω. Να μη φοράτε μακριές μπλούζες μαζί με μακριές φούστες όπως και το άκρως αντίθετο, κοντά τοπάκια με φούστες πάνω από το γόνατο, επειδή έτσι μειώνεται ακόμα περισσότερο το ύψος σας

Νεανικα μεγαλα μεγεθη

ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΝΤΥΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

Θέλετε να δείχνετε πιο αδύνατες και πιο ψηλές και να είστε σίγουρες πως αυτή η επιθυμία σας είναι απόλυτα δυνατή. Τα ρούχα όταν επιλέξουμε τα κατάλληλα, δημιουργούν το κατάλληλο οπτικό εφέ που έτσι κι’ αλλιώς αυτό το κάνουν και οι γυναίκες  χωρίς πρόβλημα παραπανίσιων κιλών. Να το πούμε κι’ αλλιώς, τα ρούχα, ακόμα και τα ρούχα σε μεγάλα μεγέθη μπορούν να σκηνοθετήσουν πάνω σας με ταιριαστό τρόπο τον εαυτό σας. Άλλωστε έχουν δοκιμαστεί και από μεγάλες σταρ του Χόλυγουντ, κάτι για το οποίο μεριμνούν ειδικοί στο styling.

Είναι γνωστό πως το ύψος κολακεύει, δείχνοντας τα κιλά  σαν να είναι πιο λίγα. Ένας τρόπος είναι τα ψηλά τακούνια στα παπούτσια. Αποφύγετε οπωσδήποτε παπούτσια που έχουν μπαρέτα. Παίξτε με τα χρώματα και τα σχέδια, αλλά με γνώμονα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του σώματός σας. Αν σας αρέσει ένα στυλ ντυσίματος η κάποιο συγκεκριμένο ρούχο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας ταιριάζει και είναι κατάλληλο για εσάς. Μην αδικείτε τον εαυτό σας με λάθος επιλογές! Αγοράζοντας ένα ρούχο με μικρότερο νούμερο μεγέθους από το δικό σας δεν σημαίνει πως θα δείξετε πιο αδύνατη.

Διαγράψτε από τις προτιμήσεις σας τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα, συμβιβαστείτε, συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας για να εκπέμψετε  μια αυτοπεποίθηση ομορφιάς, να εκπέμψετε  μια ατμόσφαιρα άνεσης και σιγουριάς. Διαλέξτε κατ’ αρχήν ρούχα στο νούμερό σας. Μη νομίζετε επίσης πως το μόνο χρώμα που σας ταιριάζει έχει μείνει να είναι μόνο το μαύρο. Το θέμα είναι να χρησιμοποιείτε με σωστό τρόπο και συνδυασμούς τα χρώματα ώστε να δημιουργείτε το κατάλληλο σχήμα όπως π.χ. μιας κλεψύδρας στην εμφάνισή σας ακόμα κι’ αν δεν διαθέτετε τις σωστές καμπύλες. Το σωστό χρώμα σε ένα σωστό σημείο του σώματός σας δημιουργεί την αυταπάτη οπτικά στους άλλους και κάνει τα νεανικά μεγάλα μεγέθη να φαίνονται κανονικά επάνω σας.  Τα χρώματα που τραβούν το μάτι είναι το κόκκινο, το κίτρινο, το μπλε και το λευκό και χρησιμοποίησέ τα για να τονίσετε τα δυνατά σημεία του σωματότυπού σας. Πρέπει πάντα στη ντουλάπα σας να υπάρχει ένα μαύρο φόρεμα που συνδυάζεται με πολλά άλλα ρούχα. Αν δεν έχετε καλλίγραμμα πόδια, φορέστε ένα μακρύ μαύρο φόρεμα με έντονο ντεκολτέ. Μην πέσετε  θύμα της μόδας, άλλωστε η μόδα στην κάθε σαιζόν έχει πολλές εκδοχές, οπότε κάποια από αυτές θα ταιριάξει με το σώμα σας, το μέγεθός του, το σχήμα του και το ύψος του.

ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Είστε παχουλές με χαμηλό ύψος, ένας συνδυασμός που σας φέρνει σε δύσκολη  θέση τι να διαλέξετε για κατάλληλα ρούχα που θα μειώσουν οπτικά αυτή την αίσθηση. Για κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν οι κατάλληλες επιλογές και συνδυασμοί ρούχων στα μεγάλα μεγέθη σε νούμερα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορούν να καμουφλάρουν με πολύ έξυπνο τρόπο τα ρούχα που θα επιλέξετε να φορέσετε και ας ανήκουν στην κατηγορία νεανικά μεγάλα μεγέθη.

  1. Ας πούμε, όσο μεγαλύτερες είναι οι μονόχρωμες περιοχές στα ρούχα σας, τόσο ψηλότερη θα δείχνετε, π.χ. ένα παντελόνι στο ίδιο χρώμα με τη μπλούζα, χωρίς καμιά ευδιάκριτη οριζόντια γραμμή ανάμεσά τους. Μια έντονη χρωματική έκπληξη στο λαιμό σας θα αναγκάσει να ακολουθήσει μια μακριά και μονοκόμματη γραμμή. Επίσης, με τις μακριές γενικά φούστες θα δείχνετε πιο λεπτή και ψηλή.
  2. Οι μπλούζες αν αφήνονται ανοιχτές, μπορούν να δείχνουν μια ευθεία γραμμή προς τα πάνω αν φορέσετε μια μπλούζα σε πιο ανοιχτό χρώμα από τη ζακέτα, αρκεί όμως η ζακέτα να ταιριάζει με το παντελόνι.
  3. Όταν πρόκειται για απογευματινό ντύσιμο, φορέστε ένα πολύ μακρύ φόρεμα και προσέξτε τη σωστή γραμμή στο λαιμό σας, όπως με άνοιγμα σε σχήμα V.
  4. Αν έχετε χαμηλό ύψος κάτω του μέσου όρου, κάθε μπλούζα και πουκάμισο είναι μεγάλο για σας κι’ αν επιπλέον έχετε και καμπύλες, μια μακριά μπλούζα σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερες γύρω από τη μέση. Μπορείτε να βάλετε το ρούχο σας μέσα στο παντελόνι. Η μπλούζα δεν πρέπει να καλύπτει ποτέ το φερμουάρ σας.
  5. Ποτέ μη διπλώνετε τα μπατζάκια στο τζιν σας επειδή μοιάζει σαν να αφαιρείτε ύψος από το πόδι σας. Βάλτε το μπλουζάκι μέσα στο τζιν σας για να διατηρήσετε κάποια ισορροπία. Αν μάλιστα προτιμάτε το baggy boyfriend-jean look, τότε συνδυάστε το τζιν σας με μια λιτή μπλούζα για να κάνετε αντίθεση και να έχετε πιο καθαρή αίσθηση εικόνας.
  6. Φορέστε ασύμμετρο φόρεμα με γόβες. Αν φοράτε φόρεμα η φούστα με μπλούζα με σταυρωτές ρίγες η σχέδια, φορέστε σφιχτά μια ζώνη για να σπάσει  λίγο το σώμα σας και τα πόδια σας να δείξουν πιο μακριά. Αν φοράτε ριχτό φόρεμα, τραβήξτε οπτικά τη μέση προς τα μέσα.
  7. Επίσης όσον αφορά τα παντελόνια, αποφύγετε αυτά που σακουλιάζουν στο κάτω μέρος τους και γενικά έχουν όγκο στους αστραγάλους. Προτιμήστε ακριβώς το αντίθετο.
  8. Αν φορέσετε τζιν με γυρισμένα μπατζάκια, αποφύγετε τα πέδιλα που δένουν στον αστράγαλο επειδή θα δείξουν μεγαλύτερη τη γάμπα σας από όσο είναι στην πραγματικότητα. Δοκιμάστε κάτι χαμηλότερο στο δέσιμο για να δώσετε ύψος.
  9. Δοκιμάστε να φορέσετε σακάκι, ας πούμε ένα μπλέιζερ η και ζακέτα πάνω από ένα boxy εφαρμοστό πουκάμισο. Αλλά γενικά, τα εφαρμοστά πουκάμισα και μπλουζάκια δείχνουν τους ώμους απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.
  10. Κάτι άλλο επίσης σημαντικό, είναι να αποφεύγετε τα ψηλά μανίκια. Προτιμήστε τα μακριά για να τραβήξτε το βλέμμα στο στήθος σας.

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Όσον αφορά τα διάφορα αξεσουάρ με τα οποία συμπληρώνετε το σύνολο του ντυσίματός σας, μερικά σημεία να προσέξετε.

  • Αν φορέσετε φαρδιές ζώνες, θα μειώσετε το μέγεθος των γοφών σας.
  • Επίσης τα μακριά σκουλαρίκια χαρίζουν μήκος στο λαιμό σας και σας δίνουν συνολικό ύψος σε συνδυασμό με την κατάλληλη ζώνη.
  • Τα υποστηρικτικά σουτιέν σας, βοηθούν να κρατιέται διαχωρισμένο το στήθος και η μέση.
  • Αν οι γοφοί σας έχουν σχήμα αχλαδιού και γενικά, αν το σώμα σας είναι φαρδύτερο στη μέση στα πόδια και στους γοφούς, μη φοράτε εφαρμοστά ρούχα! Μη φοράτε κολλητά τζιν η παντελόνια που στέκονται χαμηλά στη μέση σας η αυτά που στενεύουν στους αστραγάλους. Οπωσδήποτε αποφύγετε και τα παντελόνια τύπου Capri για να μη δώσετε έμφαση στους γλουτούς. Φορέσετε ένα σχετικά φαρδύ παντελόνι  που ξεκινά από το φαρδύτερο σημείο σας και συνεχίζει ίσια μέχρι κάτω.
  • Φορέστε και μια γόβα με πέντε πόντους τακούνι. Επίσης αποφύγετε κόψιμο σε σχήμα τουλίπας, baby doll μπλούζες και κοντά μπλουζάκια που εκθέτουν την κοιλιά σας, όπως και baggy πουλόβερ.
  • Η V λαιμόκοψη σας ταιριάζει η ένα ανοιχτό πουκάμισο. Φορέστε πάνω ανοιχτά χρώματα και σκούρα κάτω με ψηλά τακούνια. Επίσης αποφύγετε τα μεγάλα tops, φορέματα, τζάκετ και παλτά.

Νεανικα Μεγαλα Μεγεθη

ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΣΟΦΙΣΤΙΚΕ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις, ακόμα κι’ αν σου μπαίνουν μόνο τα μεγάλα μεγέθη ρούχωνδιάλεξε έξυπνα και με γούστο. Ένα σικάτο μονόχρωμο φόρεμα σε Α γραμμή θα σου δώσει την αίσθηση της άνεσης και του στυλ που θέλεις για ένα σικάτο office look. Τα άνετα και αέρινα φορέματα μπορούν να κρύψουν τις ατέλειες και να κολακέψουν δημιουργώντας άλλη εμφάνιση. Επίσης διάλεξε έντονα φορέματα με ώριμα και ουδέτερα χρώματα, όπως μαύρο, γκρι, μπεζ η και μπλε δημιουργώντας ένα σοβαρό  outfit. Όσον αφορά τα διάφορα αξεσουάρ, φόρα τα με μέτρο, διάλεξε τα λιτά και σικάτα. Για το σοφιστικέ ντύσιμο που μιλάμε εδώ, διάλεξε παπούτσια, ακόμα και τύπου flat και άσε τις γόβες που δείχνουν σαν φτηνές. Τα τακούνια άλλωστε δεν είναι η μόνη επιλογή σου για να φτιάξεις ένα κλασσάτο σύνολο. Ένα κοστούμι σε σκούρα χρώματα είναι μια κλασσική επιλογή για business look. Ένα λευκό πουκάμισο, μπορείς να το συνδυάσεις με φούστα η με παντελόνι για ένα τέλειο λεπτό look.

Υπάρχουν νεανικά μεγάλα μεγέθη για κάθε τύπο γυναίκας και για κάθε περίσταση. Μια σωστή επιλογή που να ταιριάζει με την περίσταση θα σας δώσει το πλεονέκτημα να φαίνεστε πολύ ποιο ταιριαστή στον χώρο ακόμα και από καλλίγραμμες γυναίκες που δεν έχουν κάνει σωστή επιλογή στο ντύσιμό τους. Το θέμα είναι να προσαρμόσετε σωστά τα νεανικά μεγάλα μεγέθη που θα επιλέξετε να φορέσετε με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύψετε τις όποιες αδυναμίες της εμφάνισής σας και να προβάλλετε τα πλεονεκτήματα που σίγουρα έχετε με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνεστε ως μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΤΥΣΙΜΟ

Να θυμάστε πως για να δείχνετε κομψή δεν παίζει ρόλο μόνο το νούμερο της ετικέτας. Βασικός και γενικός κανόνας είναι να επιλέγετε σύμφωνα με τον σωματότυπό σας. Αν είστε τετράγωνο θα πρέπει να δώσετε σχήμα στο σώμα. Αν είστε κλεψύδρα, πρέπει να το επιδείξτε λίγο. Αν έχετε σώμα αχλαδιού, φροντίστε για λίγη ισορροπία. Υπάρχουν αρκετά ρούχα που ανήκουν στην κατηγορία νεανικά μεγάλα μεγέθη που μπορούν να κάνουν όλα τα βλέμματα να πέσουν επάνω σας. Οι σημαντικότεροι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθείτε είναι οι εξής:

  • Στις κλασσικές γραμμές που είναι και διαχρονικά στη μόδα, θα βρείτε κατάλληλους συνδυασμούς που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας.
  • Μάθετε να χρησιμοποιείτε και να συνδυάζετε τα διάφορα χρώματα υπέρ σας.
  • Να φοράτε πάντοτε τα κατάλληλα εσώρουχα επειδή έτσι ξεκινάτε το ντύσιμό σας χτίζοντας σωστά από τη βάση.
  • Μη φοράτε ρούχα που σακουλιάζουν η ριχτά επειδή θα σας μηδενίσουν κρύβοντας τα θετικά σημεία σας. Γενικά να φοράτε ρούχα με μικρότερα σχέδια και αραιά μεταξύ τους.
  • Να φοράτε φούστες, να επιλέγετε τα σωστά τζιν για σας, φαρδιά κάτω για να δίνουν ύψος, η εφαρμοστά για να αγκαλιάζουν τις καμπύλες. Να τονίζετε όλα τα θετικά σημεία σας και να διορθώνετε η να καλύπτετε τα αρνητικά σας.
  • Διαλέγετε maxi φορέματα η γενικά μακριά σύνολα με σκούρα απόχρωση στο κάτω μέρος.
  • Να προτιμάτε τα ρούχα που τονίζουν τον μπούστο σας για να φτιάξετε την αντίθεση.
  • Μοτίβα με κατακόρυφες γραμμές σας κολακεύουν και σας κάνουν να φαίνεστε ψηλότερη και λεπτότερη.
  • Αποφύγετε τις οριζόντιες γραμμές στα σχέδια.
  • Προτιμήστε χτενίσματα που σας δίνουν ύψος η κουρέψετε αν αυτό σας αρέσει, κοντό το μαλλί σας.
  • Γενικά να αποφεύγετε τα στενά και κολλητά πάνω σας ρούχα που διαγράφουν τα περιττά κιλά στο σχήμα του σώματός σας. Να προτιμάτε αντίθετα, τα ριχτά και ευρύχωρα ρούχα που δείχνουν άνετα, που δεν σφίγγουν καθόλου και αγκαλιάζουν το σώμα και τις καμπύλες.
  • Αν είστε παχουλή στην κοιλιά και έχετε σχετικά αδύνατα πόδια, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ρούχα που αναδεικνύουν τα πόδια σας.
  • Αν έχετε περιττό βάρος στην περιφέρεια, στην κοιλιά και στα πόδια, τότε πρέπει να διαλέξετε ρούχα που τονίζουν το πάνω μέρος του σώματός σας και πιο συγκεκριμένα το μπούστο σας.
  • Να ξέρετε πως τα φορέματα σε σχήμα Α τονίζουν τη μέση σας και δίνουν σχήμα στις πάνω και στις κάτω καμπύλες σας.
  • Τα κρουαζέ  εφαρμοστά φορέματα ταιριάζουν για όσες έχετε πληθωρικό το μπούστο σας. Αποτελούν αυτά τα φορέματα μια πολύ έξυπνη λύση και συνδυάζουν ελευθερία, ευελιξία και εφαρμόζονται καταπληκτικά πάνω σας.
  • Όσες έχετε σχήμα μήλου στο σώμα σας, με φαρδιά μέση και λεπτότερα πόδια και ώμους, επιλέξετε τα seath φορέματα. Είναι έτσι κι’ αλλιώς πολύ μοδάτα και είναι στενά φορέματα που ανοίγουν ελάχιστα στο κάτω μέρος τους, αλλά αγκαλιάζουν τις γυναικείες καμπύλες απαλά και φυσικά , με μήκος που φτάνει μέχρι το γόνατο.
  • Οταν ο γοφός, ο γλουτός και οι μηροί σας είναι τα πιο ευδιάκριτα μέρη στο σώμα σας, από τα σχήματα που που θεωρούνται από τα πιο δύσκολα να αντιμετωπισθούν, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η ραπτική έχει μεριμνήσει για βελτίωση της εμφάνισής σας. Π.Χ. μια μαύρη φούστα πένσιλ με μια αέρινη μπλούζα σε συνδυασμό με κάποιο πανωφόρι που έχει κοντά τα μανίκια, είναι κάτι που θα βελτιώσει αισθητά αυτό το πρόβλημα.
  • Επίσης η σύγχρονη ραπτική έχει μεριμνήσει και για τις γυναίκες με τετράγωνο σώμα που δεν έχει μεγάλη διαφορά στη μέση μέχρι τους ώμους. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξετε ρούχα που να δείχνουν μικρή τη μέση και ταυτόχρονα να τονίζουν την περιφέρειά σας.
  • Υπάρχουν και τα σώματα σε σχήμα καρότου που ενώ είναι φαρδύτερα στα ψηλά, λεπταίνουν συνεχώς προς τα κάτω. Εδώ ταιριάζει μια φλοράλ μίντι φούστα με εσωτερικό λάστιχο. Αυτός ο τύπος φούστας θα τονίσει ιδιαίτερα το σώμα σας, ιδιαίτερα στα χαμηλά σημεία του κι’ έτσι θα ισορροπήσει το φυσικό σας σχήμα.

Γενικά λοιπόν, καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μειονεκτικά, ούτε φυσικά και ενοχές, αλλά πρέπει να σεβαστεί και να αγαπήσει το σώμα της και να πιστέψει σε αυτό. Η σύγχρονη ραπτική έχει φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα αισθητικής και έχει σκεφτεί και μεριμνήσει για όλες χωρίς εξαίρεση τις περιπτώσεις των γυναικών όσον αφορά τον σωματότυπό τους και  το μέγεθός τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι γυναίκες, είναι να ερευνήσουν και να ψάξουν με επιμέλεια και υπομονή τα κατάλληλα ρούχα για τον εαυτό τους η κάθε μια. Η ομάδα της RAVE έχει κάνει πολλά χρόνια λεπτομερή μελέτη πάνω στα νεανικά μεγάλα μεγέθη δίνοντας πληθώρα λύσεων για κάθε σωματότυπο που υπάρχει.

Οσες δεν γνωρίζουν τόσο καλά τι τους ταιριάζει και τι τους αναδεικνύει για να δείχνουν όμορφες και γοητευτικές, μπορούν να συμβουλευτούν τα κατάλληλα άτομα που γνωρίζουν αυτά τα θέματα και μπορεί να είναι επαγγελματίες του ρούχου, όπως είναι οι άνθρωποι της RAVE ή απλά κάποια φίλη τους που έχει τέτοιες γνώσεις αλλά και αντίληψη με γούστο.

Το μοντέλο που δυστυχώς έχει επικρατήσει και ήδη συζητιέται να αλλάξει, αυτό με τις υπερβολικά αδύνατες γυναίκες έως και ανορεκτικές σε επικίνδυνο σημείο για την υγεία τους, είναι στην τελική κάτι το αφύσικο και δεν αντιστοιχεί καθόλου με τη ρεαλιστική πραγματικότητα της γυναίκας και ούτε καν συμφωνεί με τα κριτήρια της γοητείας και του ελκυστικού προφίλ. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα στην καθημερινότητα της πραγματικής ζωής. Έτσι είναι πλέον εύκολο να βρείτε ρούχα σε μεγάλα μεγέθη καθώς και νεανικά μεγάλα μεγέθη.

No tags 0